Κρέας αλόγου σε προϊόντα της εταιρίας που σιτίζει τους φοιτητές του ΔΠΘ!

Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Τα τυπάκια στις παρέες του ν+2!

Τους βλέπεις κάπου κρυμμένους μέσα στις μεγάλες φοιτητικές παρέες πίσω από τον καπνό και τις κούπες με τον γαλλικό. Είναι τα διάφορα τυπάκια που διαφέρουν, πολλές φορές με ακραίο τρόπο από τους υπόλοιπους αλλά είναι υπαρκτοί και κατά βάση τους αγαπάμε.

12 Τρόποι αύξησης αυτοπεποίθησης

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση επηρεάζει πολύ αρνητικά τη ζωή των γυναικών. Οι γυναίκες με χαμηλή αυτοπεποίθηση "περιθωριοποιούνται" και αισθάνονται ότι αδικούν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους.

Ποια ντοκιμαντέρ θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξεκινάει την Παρασκευή 15/3 με την "Πρώτη θέση" της Bess Kargman.

" Ευθυμία"

Η αυτογνωσία, η φρόνηση, η σύμμετρη ζωή, η καλλιέργεια της ψυχής και του νου, η σοφία είναι αρετές που οδηγούν στην ψυχική γαλήνη (= " ευθυμία"). Ο άνθρωπος αγγίζει την ευτυχία, η οποία είναι κατάσταση της ψυχής, όταν καταφέρει να εξασφαλίσει τη γαλήνη στην ψυχή. Τις αντιλήψεις αυτές αναπτύσσουν στο έργο τους οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Σήμερα, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη,οι απόψεις αυτές φαίνονται επίκαιρες όσο ποτέ. "Ευδαιμονία είναι η ενέργεια της ψυχής σύμφωνα με την αρετή", υποστηρίζει ο Αριστοτέλης. " Η ευδαιμονία δε συνίσταται στην απόκτηση υλικών αγαθών" αναφέρει ο Δημόκριτος. Δεν είναι προτάσεις παρηγοριάς για τη σημερινή κατάσταση έλλειψης αλλά αποτελούν ουσιαστική προτροπή προς μια στάση ζωής που μπορεί να οδηγήσει στον τελικό σκοπό της ευδαιμονίας. Οι χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές, που οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν ως ευτυχία , όπως οι διακοπές, η διασκέδαση, η ψυχαγωγία κλπ, φαίνεται να περιορίζουν και να υποβαθμίζουν δραματικά το περιεχόμενο και την κατάσταση της ευτυχισμένης ζωής.Με το δώρο της ελεύθερης βούλησης μπορεί ο άνθρωπος να αποφασίσει πάνω σε ποιες ιδέες και αξίες θα οικοδομήσει ή θα συνεχίσει τη ζωή του, μια ευτυχισμένη ζωή, γεμάτη " ευθυμία".

 
back to top

back to top