Κι ο λόγος στον 13ο θεό...

0



Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και παρατηρώ ένα μικρό πανικό. Από την μια το club των φανατικών της γιορτής των ερωτευμένων, από την άλλη οι φανατικοί επικριτές της ημέρας και κάπου μέσα στο πλήθος οι Βαλεντίνοι και οι Βαλεντίνες που ευγενικά πλην όμως επίμονα σου θυμίζουν με τον τρόπο τους να τους πεις χρόνια πολλά για την ονομαστική εορτή τους και όχι μόνο για το «άλλο»...!

Τα πληκτρολόγια (άντε για τους πιο ρομαντικούς οι πένες), τα κινητά, τα πλατώ, τα μαγαζιά, τα ανθοπωλεία «καίγονται» στην «φωτιά» του σημερινού έρωτα. Αναλύσεις επί των αναλύσεων, κείμενα επί των κειμένων και οι αστρολόγοι με τα ζώδια και τους ωροσκόπους έχουν την τιμητική τους, πως λοιπόν εγώ θα μπορούσα να ξεφύγω απ’ το ν’ αφιερώσω έστω κ δυο γραμμές στον Άγιο;

Επειδή είμαι σίγουρη ότι έχετε διαβάσει χιλιάδες φορές για το ποιος είναι ο Άγιος Βαλεντίνος, για τις ρομαντικές διακοσμήσεις της ημέρας, για τα δώρα στον καλό/ή σας, για το πώς θα ξεφορτωθείτε τα δώρα των πρώην ακόμα για τις ερωτικές διαθέσεις του ΓΑΠ με τις φιλοσοφίες του για τις γυναίκες δεν θα «πρωτοτυπήσω» μιλώντας για όλα αυτά. Ούτε βέβαια θα αρχίσω τους στοχασμούς για το τι είναι έρωτας μιας και την καλύτερη απάντηση μου την έδωσε ο @Feyn_man στο twitter λέγοντας: «Έρωτας είναι να πίνεις καφέ, να σκέφτεσαι τι σου είπε χτες το βράδυ και να γελάς μόνος σου σα μαλάκας.».

Αφού σας ανέλυσα για όλα όσα δεν θα σας πω σχετικά με τον έρωτα και τον Άγιο Βαλεντίνο, πιστεύω ότι μάλλον ήρθε ώρα να γράψω και όσα θέλω να πω…! Ένα facebook status μου κίνησε την περιέργεια για την σημερινή μέρα, το οποίο μας ξεκαθαρίζει ότι 14 φλεβάρη γιορτάζουν οι ερωτευμένοι απορεί όμως για τους ερωτεύσιμους. Με αφορμή το ερώτημα αυτό σκέφτηκα να αφιερώσω μερικές συμβουλές στους «ερωτεύμενους» και τους «ερωτεύσιμους».

erwtas.jpg


Προς:

Ερωτευμένους:
δεν γιορτάζετε μια φορά τον χρόνο αλλά όλον τον χρόνο! Όχι επειδή κατακτήσατε τον έρωτα αποφασίσατε να αναπαυθείτε στις δάφνες σας... Θυμηθείτε ότι τον έρωτα είναι δυσκολότερο να τον διατηρήσετε παρά να τον διεκδικήσετε. Πρέπει διαρκώς στην πράξη να αποδείξετε ότι αξίζετε όλο και περισσότερη τρυφερότητα, στοργή, εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Γιατί ο έρωτας δεν είναι το παρελθόν και οι αναμνήσεις αλλά μια ανανεωνόμενη κατάκτηση.

&

Ερωτεύσιμους:
Εντάξει το «οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ» ήταν απλά ένα τραγούδι, μην το κάνετε και μότο της ζωής σας. Ξεκολλήστε από το παρελθόν που σας αποσπά από το παρόν, σταματήστε επιτέλους να εύχεστε να γνωρίσετε το τέλειο άτομο και απλά επιδιώξετε να το πετύχετε!

Χρόνια πολλά λοιπόν σε ερωτευμένους ,ερωτεύσιμους…και εντάξει αν δεν σας πάει σήμερα καλά το θέμα «έρωτας» θυμηθείτε το 2 ο μισό της φράσης: «Το μόνο που χρειάζεστε είναι αγάπη και ένας σκύλος!»



Πηγή:neopolis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top