Οι φιλανθρωπίες του Ζούκερμπεργκ

0


Ο πασίγνωστος και πάμπλουτος ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ και η γυναίκα του Πρισκίλλα Τσαν, σύμφωνα με το Chronicle of Philanthropy, έχουν δωρήσει ιδιαίτερα μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό διέθεσαν συνολικά για το έτος 2012 ήταν 498 εκατομμύρια δολάρια, κατατάσσοντας το ζευγάρι δεύτερο σε δωρεές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρώτος για το 2012 ήταν ο Γουόρεν Μπουφετ, ο οποίος δώρησε συνολικά το ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρώτη δωρεά που έκανε το ζευγάρι ήταν 2 χρόνια νωρίτερα, μετά την προβολή της ταινίας: «Social Network», ιδιαίτερα αρνητική για την εικόνα του δημιουργού του facebook. Oι μη κερδοσκοπικές κινήσεις που έκανε το ζευγάρι αφορούσαν κυρίως τους τομείς της υγείας και παιδείας. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να αφήσουν ασυγκίνητη την Πρισκίλλα, καθώς ασκεί το επάγγελμα της παιδιάτρου.

Το ζεύγος Ζούκεμπεργκ δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα φιλανθρώπων από τον χώρο της τεχνολογίας. Πλέον βρίσκονται στη λίστα με τα 5 κορυφαία ονόματα, μετά τον Πωλ Άλλεν, συνιδρυτή της Microsoft, και τον Σεργκέι Μπριν και την γυναίκα του Ανν Γουότζισκι, συνιδρυτές της Google.

Πηγή: koolnews.gr

Επιμέλεια:Κωνσταντινος Μιχαλουδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top