«Ορυκτό πλούτο» 200 δισ. ευρώ έχει ο αστεροειδής που περνά ξυστά από τη Γη!


Απόψε το βράδυ η Γη έχει «ραντεβού» με τον αστεροειδή 2012 DA14, που θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη.
Αν και έχει μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου, το πέρασμα του είναι το κοντινότερο που έχει καταγραφεί ποτέ για σώμα αυτού του μεγέθους.
Αίσθηση έχει προκαλέσει ωστόσο η ανακοίνωση αμερικανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου αστεροειδών, η οποία υποστηρίζει ότι ο 2012 DA14 έχει ορυκτό πλούτο αξίας 195 δισ. δολαρίων.
Οπως υπόστηρίζει η Deep Space Industries ο 2012 DA14 διαθέτει πλούσιο ορυκτό πλούτο και ειδικότερα σίδηρο και νικέλιο.
Παράλληλα, υπόστηρίζει ότι ο αστεροειδής διαθέτει και αρκετές ποσότητες νερού ικανές να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο σε διαστημόπλοια.
Τονίζει ωστόσο ότι η τροχιά του είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την οργάνωση μιας αποστολής σε αυτόν για να γίνει προσπάθεια εξόρυξης.
Οπως επισημαίνεται άλλωστε, το κόστος μιας τέτοιας αποστολής θα ήταν τεράστιο καθιστώντας οικονομικά ασύμφορη την όλη προσπάθεια.

Σύμφωνα με την εταιρεία η τροχιά του είναι τέτοια που η οργάνωση της αποστολής σε αυτόν θα είχε εξαιρετικά υψηλό κόστος τέτοιο που να πλησιάζει την αξία του ορυκτού πλούτου και άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει μια τέτοια προσπάθεια.
Οπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες «επισκέψεις» επιστήμονες και ειδική προσπαθούν να υπολογίσουν τι θα συμβεί στην περίπτωση πρόσκρουσης.
Υποστηρίζουν λοιπόν ότι αν ο αστεροειδής καταλήξει στη Γη θα μπορούσε να καταστρέψει ολοσχερώς μια περιοχή ανάλογη με αυτή στην οποία εκτείνεται το Λονδίνο.

επιμέλεια : Σωκράτης Μπιμπλιτζής
πηγή : www.imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top