Μαζική η κινητοποίηση κατά του σχεδίου "Αθηνά": Πάνω από 4.000 φοιτητές του ΑΤΕΙΘ συμμετείχαν χθές στη πορεία (videos)

Picture



Μαζική χθές ήταν η πορεία που πραγματοποίησαν φοιτητές και καθηγητές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενάντια στο σχέδιο "Αθηνα" που ουσιαστικά διαλύει το Ίδρυμα, αναγκάζοντας...

πάνω από το 70% των φοιτητών να διακόψουν τις σπουδές τους.

Η πορεία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 4.000 φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ ξεκίνησε λίγο μετά τις μία το μεσημέρι από την Πλατεία Αριστοτέλους με κατεύθυνση το δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές έκαναν μία στάση στο Λευκό Πύργο όπου και φώναξαν συνθήματα κατά του σχεδίου "Αθηνά", όπως "Το ΤΕΙ ανήκει στη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες και στη Φλώρινα ποτέ, Υπoυργέ".

Στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο, όπου αντιπρωσοπεία δέκα ατόμων έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμίδη. Οι φοιτητές παρουσίασαν τα αιτήματά τους ενώ ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τάχθηκε στο πλευρό των φοιτητών και των καθηγητών του ΑΤΕΙΘ δηλώνοντας τη στήριξή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
«Το πρόβλημα πρέπει να το πάρει πάνω της η πόλη. Δεν είναι μόνο κοινωνικό. Το ΤΕΙ έχει προϊστορία και υποδομές. Η πρόταση του Υπουργείου είναι τελείως αψυχολόγητη. Προτείνω να υιοθετήσουμε ως ψήφισμα τις θέσεις των εκπροσώπων του ΑΤΕΙΘ» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Να μη μετακινηθεί ούτε ένα γραφείο από τα ΤΕΙ. Αυτό που μόνιμα κρεμόμαστε από φωστήρες του κέντρου που κάνουν προτάσεις και καταργήσεις και συγχωνεύσεις, πρέπει να σταματήσει. Ο δήμος είναι πρόθυμος να παρασταθεί μαζί σας σε διαμαρτυρία στο υπουργείο, ή όπου αλλού».
Ο κ. Μπουτάρης δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του και για όσα ακούστηκαν περί προσωπικής παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή για το θέμα, λέγοντας:
«Όσο για τους βουλευτές, ας κάνουν αλλιώς τη δουλειά τους και οχι να παρεμβαίνουν όπως παρεμβαίνουν».
Δείτε μερικά βίντεο από τις  κινητοποιήσεις αλλά και τις δηλώσεις του Γ. Μπουτάρη:










Τα βίντεο είναι από το thestival.gr

Eπιμέλεια: Κωνσταντινος Μιχαλουδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top