Ζητούν μπαγιάτικο ψωμί για να το πληρώσουν φθηνότερα



Με την ελπίδα πως θα πληρώσουν λιγότερο, πολλοί πελάτες πλέον ζητούν από τους αρτοποιούς χτεσινό ή προχτεσινό ψωμί σύμφωνα με το thrakitoday.gr.
Το φαινόμενο αυτό, όπως εξηγεί ο πρόεδρος των αρτοποιών Ξάνθης κος Παναγιώτης Αμπεριάδης, ξεκίνησε πριν ένα χρόνο όμως φέτος βρίσκεται σε έξαρση. Καθημερινά πολλοί έρχονται να αγοράσουν μπαγιάτικο ψωμί για να δώσουν λιγότερα χρήματα ενώ όπως τονίζει και ο πρόεδρος των αρτοποιών «δεν αρκούνται όμως μόνο σε αυτό. Δεν είναι λίγοι αυτοί, κυρίως τα χαμηλότερα στρώματα, που ζητούν τσουβάλια ολόκληρα με μπαγιάτικα ψωμιά πολλών ημερών με το πρόσχημα ότι θέλουν να τα δώσουν στα ζώα τους, τα οποία ωστόσο τα παίρνουν, τα βρέχουν, τα κάνουν παξιμάδια και τα τρώνε».
Αυτό όμως δεν παρατηρείται μόνο στην Ξάνθη, αφού απ'ό,τι φαίνεται την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζει όλη η περιφέρεια.
Από την άλλη οι αρτοποιοί της Ξάνθης βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται δραματικά, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει. Όπως μάλιστα σημειώνει ο κος Αμπεριάδης αυτό οφείλεται κυρίως στο κόστος παραγωγής, καθώς και του γεγονότος ότι τα αρτοσκευάσματα παραμένουν στα αζήτητα την εποχή της κρίσης, που αποτελούσαν το βασικό έσοδο των φούρνων.
Εκτός της οικονομικής κρίσης, οι αρτοποιοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μεγάλη πίεση από τη λαθραία εισαγωγή βουλγάρικου ψωμιού. «Δεν υπάρχει έλεγχος στον δρόμο από τη Βουλγαρία. Μπαίνουν όλοι και βάζουν ψωμιά από τη Βουλγαρία και τα πουλάνε στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει έλεγχος, σε ποιόν θα μιλήσεις; Τα φέρνουν με ΙΧ και δεν μπορεί να τα ελέγξει κανένας γιατί δεν θέλουν» σημειώνει ο κος Αμπεριάδης.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σωκράτης Μπιμπλιτζής


πηγή: thrakitoday.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top