«Γυμνά» εκθέματα, γυμνοί επισκέπτες

«Η ζωή μιμείται την τέχνη πολύ περισσότερο από ό,τι η τέχνη μιμείται τη ζωή», είχε γράψει ο Όσκαρ Ουάιλντ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ιρλανδός συγγραφέας θα θαύμαζε τα γυμνά -εκθέματα και επισκέπτες- στο μουσείο Leopold της Βιέννης τη Δευτέρα.







Σε μία ειδική ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε, μετά τις συνηθισμένες ώρες λειτουργίας του μουσείου, οι επισκέπτες άφησαν στην είσοδο όχι μόνο τις τσάντες και το παλτό τους, αλλά και όλα τους τα ρούχα.
Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν γυμνοί στην έκθεση με τίτλο «Γυμνοί Άντρες από το 1800 μέχρι Σήμερα», η οποία περιλαμβάνει 300 πίνακες, φωτογραφίες και γλυπτά γυμνών αντρών.


Όσοι συμμετείχαν στη γυμνή ξενάγηση, δήλωσαν ενθουσιασμένοι αλλά πρόσθεσαν ότι η θερμοκρασία στο μουσείο ήταν λίγο χαμηλή. «Δεν μπορώ να πω ότι ιδρώνω», είπε αστειευόμενος στην «Independent» ο Herbert Korvas, ο οποίος συμμετείχε στη ξενάγηση, φορώντας μόνο τα παπούτσια του. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τον ελκύει η συγκεκριμένη ιδέα, καθώς «είναι κάτι το διαφορετικό».  
Αναφορικά με την έκθεση, το μουσείο σημειώνει: «Προηγούμενες εκθέσεις με θέμα το γυμνό περιορίζονταν ως επί το πλείστον στα γυναικεία γυμνά. Με την παρουσίαση των «γυμνών ανδρών» το φθινόπωρο του 2012, το μουσείο παρουσιάζει μία έκθεση, που έχει καθυστερήσει πολύ, για τις ποικίλες και μεταβαλλόμενες απεικονίσεις γυμνών ανδρών από το 1800 έως σήμερα».


Η έκθεση ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου 2012 και είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 28 Ιανουαρίου 2013, αλλά πήρε παράταση έως τις 4 Μαρτίου, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας. 

Πηγή:enet.gr
Επιμέλεια:Θάλεια Χαλεπλίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top