Ούτε βήμα πίσω για το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Picture
Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας παραμένουν οι σπουδαστές και το διοικητικό προσωπικό του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκησης του ΑΤΕΙΘ ξεκαθαρίστηκε...
σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία από τις αλλαγές που εισάγει το σχέδιο Αθηνά και πρόκειται να αποδυναμώσουν τη λειτουργία του ΤΕΙ.

«Θα αποκαλυφθούν όλες οι μεθοδεύσεις, τα κίνητρα και οι επιδιώξεις αυτών που συνήργησαν και επεξεργάστηκαν τη διάλυση του ΑΤΕΙΘ παίζοντας με τις ζωές χιλιάδων φοιτητών, γονιών, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων» τόνισε ο Δημοσθένης Σταμάτης, γραμματέας του συλλόγου καθηγητών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεκαρτήτων Ελλήνων και εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στηρίζουν τα αιτήματα του ΑΤΕΙΘ.

«Υπήρξαν λάθη. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι αυτό το σχέδιο είναι η αφορμή για έναν διάλογο. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι πρέπει να τηρηθούν επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια» δήλωσε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ, Δημήτρης Πανοζάχος.

«Η συρρίκνωση γίνεται για να εξοικονομηθούν χρήματα για το μνημόνιο. Τα κριτήρια είναι απολύτως οικονομικά. Τη Δευτέρα μετά την επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε ποιοι είναι με την τεχνολογική εκπαίδευση και ποιοι όχι. Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι ένα κάστρο. Εάν δεν πέσει αυτό το κάστρο το σχέδιο Αθηνά δεν θα περάσει» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Πηγή: thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top