Κλέβουν την Δ.Ε.Η. "πειράζοντας" τους μετρητές!

Περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ έχασε η ΔΕΗ από τις κλοπές ρεύματος που καταφέρνουν επιτήδειοι με παρεμβάσεις στους μετρητές των νοικοκυριών. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» οι παρεμβάσεις στους μετρητές γίνονται από κυκλώματα επαγγελματιών ηλεκτρολόγων με τρόπο που δεν ανιχνεύεται από τα συνεργεία της ΔΕΗ.

Από στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας προκύπτει πως οι απώλειες για τη ΔΕΗ εκτοξεύτηκαν από 10 εκατομμύρια ευρώ το 2011 στα 40 εκατομμύρια ευρώ το 2012.

Όμως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι κάτοχοι των τροποποιημένων μετρητών δεν έχουν ποινικές ευθύνες παρά μόνο ένα πρόστιμο.

Η πλήρης αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων του μετρητή, τα οποία επιτρέπουν στο ρεύμα να φτάνει στον καταναλωτή χωρίς να καταγράφεται η κατανάλωση, είναι μία από τις πρακτικές ρευματοκλοπής.


Η πλέον διαδεδομένη πρακτική, που είναι αδύνατον να εντοπιστεί εάν δεν υπάρχει καταγγελία, ώστε να γίνει ο έλεγχος από το αρμόδιο συνεργείο, είναι η αλλοίωση της ένδειξης του μετρητή.

Η παρέμβαση αυτή, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, μπορεί να γίνει μόνο από ηλεκτρολόγους, που παρεμβαίνουν και επιβραδύνουν την ταχύτητα κίνησης του μετρητή.


Πηγή :newsbomb.gr
Επιμέλεια Panos Johny

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top