Ο Sheldon Cooper σε έμαθε να αγαπάς τα geeks


Καμιά φορά, ο πιο εκνευριστικός άνθρωπος στον κόσμο, μπορείς να είναι ταυτόχρονα και ο πλέον αγαπημένος. Αρκεί να είναι ψηλός, αδύνατος και να τον λένε Sheldon.
Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2007, το CBS σύστησε στην Αμερική μία παρέα τεσσάρων νεαρών ακαδημαϊκών και μία ξανθιά χαζογκόμενα. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ήταν προφανές ότι για να την αγαπήσεις αυτή τη σειρά, θα έπρεπε να αγαπήσεις αυτή την παράξενη ψηλόλιγνη φιγούρα, αυτόν τον βασανιστικά ιδιότροπο και εξοργιστικά πεισματάρη χαρακτήρα που έφτασε να χαρίσει στον ηθοποιό Jim Parsons 6 προσωπικά βραβεία (2 από αυτά είναι Emmy) και ακόμα περισσότερες υποψηφιότητες.
Ο Sheldon Cooper ήταν πιθανότατα το φυτό της τάξης σου. Αν όχι ο μαλάκας της τάξης σου. Αυτός που αρίστευε στα διαγωνίσματα, αυτός του οποίου την ρουτίνα ούτε μπορούσες ούτε ήθελες να κατανοήσεις. Αυτός με τον οποίο θα μιλούσες μόνο αν παίζατε τον ίδιο strategy, αν τον είχες πετύχεις σε μια αίθουσα κινηματογράφου στην πρεμιέρα του Star Wars ή αν τον είχες ανάγκη για ένα διαγώνισμα.
Τις υπόλοιπες ώρες θα τον κοιτούσες απλά στο προαύλιο να παρατηρεί τα φυσικά φαινόμενα, να σκύβει να πιάνει τα μυρμήγκια, να χώνεται στο βιβλίο της Φυσικής της Γ' Λυκείου στα 15 του και να κολλάει στον τοίχο τον καθηγητή θρησκευτικών προσπαθώντας να του εξηγήσει στο Big Bang. Όχι το Theory, την πραγματικότητα.














Έχω κάνει θυσίες για τον Sheldon Cooper. Έχω μείνει αρκετά βράδια ξύπνιος για “άλλο ένα επεισόδιο, ντάξει μωρέ 20λεπτο είναι”, έχω πικραθεί πραγματικά στις στεναχώριες του και έχω γιορτάσει στις χαρές του, έχω ανατρέξει σε εγκυκλοπαίδεια να διαβάσω για τον Σρόντινγκερ και τη “γάτα” του.
Αλλά αυτός ο χαρακτήρας άξιζε κάθε θυσία. Ακριβώς γιατί ήταν τόσο ξεχωριστός. Ακριβώς γιατί πολλές από τις παραξενιές του θα ήθελες πάρα πολύ να τις υιοθετήσεις. Ακριβώς γιατί στον κόσμο του οι μόνες νόρμες είναι αυτές της φυσικής και τους σύμπαντος που μας περικλείει. Ακριβώς γιατί πολλές φορές χρειάζεσαι ο δείκτης της συναισθηματικής σου νοημοσύνης να πέφτει στο μηδέν για να αντιμετωπίσεις μερικές καταστάσεις.
Ακριβώς γιατί ο Sheldon Cooper κάνει πράγματα που εσύ κι εγώ είτε φοβόμαστε να κάνουμε είτε δεν μπορούμε.

Είναι η κατάλληλη περίοδος για ένα αφιέρωμα σε εκείνον. Τώρα που η Penny και ο Leonard αρχίζουν να του βάζουν ιδέες σεξουαλικού περιεχομένου για την Amy, είναι καιρός να αγκαλιάσουμε την μέχρι τώρα διαφορετικότητα αυτού του τιτάνα της επιστήμης.
Στον κόσμο του Sc.D Ph.D M.S. M.A. B.S δόκτορα Sheldon Cooper...
Το μόνο που μπορεί να κάνει τον Sheldon να κλάψει είναι η ηλιθιότητα των υπολοίπων.

















Αγάπη; Ποια αγάπη;
Αυτό είναι ανέκδοτο, ακολουθούμενο από κλασικό κοφτό γελάκι Sheldon.

Πάντα είναι καλή στιγμή για ένα Bazinga

Η εξέλιξη στην τεχνολογία δεν είναι απαραίτητα κάτι καλό“My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that”.
Ο Sheldon δεν κάνει λάθη.










Για να είσαι ο Batman χρειάζεσαι το μυαλό του Sheldon, χρήμα και ένα καλό εργαστήριο.


















Για να σου ανοίξει κάποιος την πόρτα πρέπει να χτυπήσεις 3 φορές λέγοντας το όνομά του. Κάτι σαν τον Σκαθαροζούμη ένα πράγμα.
Τα πράγματα θα έπρεπε να είναι τόσο απλά όσο στα παιχνίδια του Game Boy. “Oh Mario. If only I could control everyone the way I control you... Hop you little plumber hop hop hop”.
Οι κακοί των κόμικ γεννιούνται στα εργαστήρια.










Η αλλαγή δεν είναι ποτέ για καλό.



















Σέβονται τα θεία. Κάποιοι άλλοι, όχι εμείς. “Thank you Jesus. As my mother would say”.
Πρέπει να απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε.
Δεν αγαπάς τα ημίμετρα. Ακόμα κι αν αυτά αφορούν στο φαγητό.
Ο καφές είναι ναρκωτικό. “Coffee's out of the question. When I moved to California, I promised my mother that I wouldn't start doing drugs”.
Όταν ένας φίλος σου είναι άρρωστος, του τραγουδάς το Soft Kitty.

Η ανθρώπινη επαφή μπορεί να γίνει πάαααρα πολύ άβολη...

Δεν υπάρχει λόγος να βγαίνεις έξω“If outside is so good, why has mankind spent thousands of years trying to perfect inside?”.
Μπορείς να πείσεις ακόμα και τον πιτσαδόρο αν χρειαστεί


















Αν είναι να βάλεις πλυντήριο, κάν' το σωστά.





















Είναι απαραίτητο να κοιτάς τα μηνύματά σου για να μην επικρατήσει η αναρχία. Ναι, τα μηνύματα του κινητού σου. “You have to check your messages. The leaving of a message is one half of a social contract, which is completed by the checking of the message. If that contract breaks down, then all social contracts break down, and we descend into anarchy”.
Το να έχεις την δική σου θέση στην οποία δεν επιτρέπεται να κάτσει κανένας άλλος, είναι αναφαίρετο δικαίωμα.









Πρέπει να φοράς κουλ μπλουζάκια
















Όλα είναι πιθανά



Πηγή : http://www.oneman.gr
Επιμέλεια : Γιάννης Μανώλογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top