Πάτρα: Ακύρωσαν την πενθήμερη εκδρομή τους για να προσφέρουν τα χρήματα στον συμμαθητή τους



Μαθητές Λυκείου προσέφεραν τα χρήματα για την πενθήμερη εκδρομή τους σε οικογένεια 15χρονου μαθητή γυμνασίου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Το παράδειγμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης έδωσαν οι μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου Δεμενίκων της Πάτρας, οι οποίοι πρόσφεραν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για τη πενθήμερη εκδρομή τους, στην οικογένεια 15χρονου μαθητή γυμνασίου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι επιχειρηματίας της πόλης προσφέρθηκε να πληρώσει αυτός τα έξοδα της εκδρομής των μαθητών, οι ίδιοι ζήτησαν να δοθούν και αυτά τα χρήματα στον ανήλικο μαθητή, επιλέγοντας να μην πραγματοποιήσουν τελικά την πενθήμερη εκδρομή.
Ο περιφερειακός διευθυντής της εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως μεγαλείο ψυχής την απόφαση των μαθητών, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Δεμενίκων Αντώνης Γκόλφης, τόνισε ότι «οι μαθητές μας δίδαξαν αγάπη και ήθος.».
Επίσης πρόσθεσε ότι η περιοχή των Δεμενίκων δεν είναι κάποια πλούσια περιοχή και τα χρήματα για την εκδρομή συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα των οικογενειών.

Πηγή: enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top