Στα λόγια ήρθαν Στουρνάρας, Βορίδης με Μαριά για τους νεκρούς φοιτητές

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Μάκη Βορίδη (ΝΔ) με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, σημειώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σχετικά με τον υψηλό φόρο πετρελαίου θέρμανσης, όταν ο κ. Μαριάς χρέωσε ευθύνες στην κυβέρνηση για τον πρόσφατο θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα.


Στα λόγια ήρθαν Στουρνάρας, Βορίδης με Μαριά για τους νεκρούς φοιτητές
«Ο κ. Μαριάς, σε μια έξαρση λαϊκισμού, συνέδεσε το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο φοιτητών, με την πολιτική της κυβέρνησης. Πρόκειται για φαινόμενο απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο για τις αξίες του ελληνικού λαού», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει δώσει πολλαπλάσια χρήματα ως επίδομα θέρμανσης από εκείνα που απορροφήθηκαν. «Από τα 80 εκατ. ευρώ που προϋπολογίσαμε το 2012 για επίδομα θέρμανσης, απορροφήθηκαν μόνον τα 6,4 εκ. ευρώ. Ο φόρος συνοδεύεται από κοινωνικά κριτήρια», υπενθύμισε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.
«Και τι σημαίνει αυτό; Πως δεν έχετε ευθύνη;», διαμαρτυρήθηκε ο Νότης Μαριάς«Ζηλώσατε τη δόξα όλων αυτών των τυχάρπαστων που βγαίνουν στα κανάλια...», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Τυχάρπαστος είστε εσείς. Έχετε ευθύνη. Και να πάψετε να λαϊκίζετε», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Να γράψετε στα Πρακτικά πως ο κ. Μαριάς κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για λαϊκισμό», παρενέβη ειρωνικά ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ). «Να το γράψετε χίλιες φορές. Και να τοποθετηθείτε εσείς κ. Βορίδη για τον θάνατο των φοιτητών», απάντησε ο Νότης Μαριάς. «Έχω συγκινηθεί και ζω με αγωνίες από δω και πέρα», σάρκασε ο Μάκης Βορίδης.
Λαμβάνοντας αργότερα τον λόγο, ο Νότης Μαριάς επανήλθε σημειώνοντας πως «ο κύριος υπουργός δεν βρήκε ούτε μια λέξη συγγνώμης για τις οικογένειες των παιδιών - και νομίζει πως θα αποφύγει τις ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα έχει μπει σε ανθρωπιστική κρίση. Προς το παρόν, οι ευθύνες είναι σε πολιτικό επίπεδο, αλλά εμείς του τις θέτουμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τις συνέπειες...», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Στις περί «συνεπειών» αιχμές του κ. Μαριά, ο Μάκης Βορίδης απάντησε με τη δική του εκδοχή:
«Υπάρχουν ορισμένοι συνάδελφοι, όπως ο κ. Μαριάς, που θεωρούν πως επειδή πράγματι το βήμα του Κοινοβουλίου είναι ελεύθερο, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Οφείλουν, όμως, να έχουν συναίσθηση των συνεπειών του λόγου τους- ότι δημιουργούν τεράστια προσκόμματα στην προσπάθεια που κάνει ο λαός για να ανασυγκροτήσει την οικονομία. Δεν μπορεί να γίνεται χυδαία πολιτική εκμετάλλευση τραγωδιών και σε πόνο οικογενειών να οικοδομούνται πολιτικές καριέρες...». «Το γεγονός ότι συμβαίνει μία τραγωδία, δεν σημαίνει πως ευθύνεται ο υπουργός και η κυβέρνηση, γιατί πρέπει να μεσολαβήσουν ενδιάμεσα στάδια», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
«Το μαγκάλι της Λάρισας, είναι το μοναδικό μαγκάλι στην Ελλάδα; Όλα τα μαγκάλια οδηγούν σε θανάτους; Είναι η μοναδική οικογένεια που χρησιμοποιεί το ξύλο για να θερμανθεί; Ό,τι οδηγεί σε απώλεια ζωών φτάνει στον υπουργό; Τα στοιχεία πάλι, διαψεύδουν την αύξηση των αυτοκτονιών. Παρατηρήθηκε πέρσι μια αύξηση στις αυτοκτονίες, αλλά από πού προκύπτει πως είναι εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης; Τις εξετάσαμε μία-μία;», ρώτησε ο κ. Βορίδης.
«Τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους επιστρέφω στον κ. Βορίδη. Γνωρίζω τις συνέπειες των λόγων μου και γι' αυτό και είμαι πάντα προσεκτικός. Καλό είναι να γνωρίζει και αυτός τις συνέπειες των δικών του λόγων και πράξεων», ανταπάντησε μεταξύ άλλων ο Ν. Μαριάς.

Πηγή : newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top