Τελευταίο αντίο με μαρσαρίσματα στον 17χρονο




Με τα δίκυκλά τους, οι συμμαθητές του 17χρονου παλικαριού, που έχασε άδικα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, κατευθύνθηκαν χθες, μετά την νεκρώσιμο ακολουθία, στο σημείο της τραγωδίας του αγαπημένου τους φίλου.


Δεκάδες δίκυκλα κινήθηκαν στην οδό Λαρίσης και σταμάτησαν στο ύψος με την οδό Παπαφλέσσα, εκεί όπου δύο ημέρες πριν ο συμμαθητής τους έπεφτε στο οδόστρωμα σοβαρά τραυματισμένος, για να αφήσει δυστυχώς μισή ώρα αργότερα την τελευταία του πνοή στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι ξέσπαγαν σε λυγμούς, καθώς δεν ήταν ανθρώπινο δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.
Συνομήλικοι του Γιώργου Ανδρικάκη έμειναν για αρκετές ώρες στο σημείο από όπου «έφυγε» το αγαπημένο τους φιλαράκι. Εκαναν ένα κύκλο, ακουμπώντας ο ένας στον ώμο του άλλου, γύρω από το σήμα της νησίδας, εκεί όπου ακούμπησαν μια μπλούζα του motocross –οι μηχανές ήταν η λατρεία του νεαρού- φρέσκα τριαντάφυλλα και ένα κερί. Μάρσαραν με τα δίκυκλά τους, δηλώνοντας τον μεγάλο τους πόνο, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στο σημείο. Η πολυπληθής παρέα των εφήβων παρέμεινε να συζητά και να επαναφέρει στις μνήμες της, σκηνές μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες, με πρωταγωνιστή το κεφάτο πρόσωπο του αδικοχαμένου Γιώργου.
Στην κηδεία του μαθητή, που δεν πρόλαβε να ζήσει τα νιάτα του, ράγισαν και οι πέτρες και ο σπαραγμός δεν καταλάγιαζε τον πόνο για την αδικία που γράφτηκε το περασμένο Σάββατο, στην οδό Λαρίσης.
Ο Γιώργος Ανδρικάκης, ένα παλικάρι γεμάτο όνειρα, έχασε τη ζωή του, μέσα στην αίθουσα ανάνηψης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.
Ηταν στις 6.45μμ του Σαββάτου, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 77χρονος, παραβίασε σήμα STOP στην οδό Παπαφλέσσα και διασχίζοντας  την οδό Λαρίσης συγκρούστηκε με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 17χρονος.
Ο νεαρός, αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, τραυματίστηκε βαρύτατα. Στο ΕΚΑΒ και στο Νοσοκομείο στήθηκε ακαριαία μηχανισμός για τη σωτηρία του, όμως, ο 17χρονος ψυχορραγούσε και υπέκυψε λίγο αργότερα.
Το όνειρό του ήταν να γίνει πλοίαρχος, γι’ αυτό και φοιτούσε στο Τμήμα Πλοιάρχων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

πηγή:taxydromos.gr
Επιμέλεια:Panos Johny

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top