Συμβουλές για καλύτερη ζωή.


Μη νομίζεις ότι τα χρήματα πάντα σε οδηγούν στην ευτυχία. Μπορεί να είναι ένας βοηθητικός παράγοντας που σου προσφέρει κάποιες ανέσεις αλλά να ξέρεις ότι money can’t buy happiness. Ευτυχισμένος μπορεί να είναι κάποιος που έχει δίπλα του ένα αγαπημένο πρόσωπο και τρώνε πασατέμπος στην παραλία (χωρίς να κάνουν σκουπίδια στην άμμο). Στιγμές ευτυχίας θα νιώσεις όταν με το χαμόγελό σου και μια ματιά σου κάνεις πανέμορφη την ημέρα κάποιου.
Το παρελθόν είναι εκεί ως ανάμνηση. Είναι συγκεντρωμένες όλες οι εμπειρίες για να μας βοηθάνε να ζούμε το παρόν και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον. Μη γαντζώνεσαι σε παρελθοντικά γεγονότα διότι ο γάντζος είναι μεταλλικός και σου δημιουργεί πόνο και περαιτέρω προβλήματα. Ζήσε το τώρα και θεμελίωσε τις βάσεις για ένα ευχάριστο μέλλον με παχουλές πινελιές ευτυχίας.
Το άγχος είναι καταστροφικό. Σκοτώνει το ίδιο και λίγο παραπάνω από το τσιγάρο. Δεν σου καταστρέφει μόνο την ημέρα, τη διάθεση αλλά το σώμα και την ψυχή σου. Λόγω του άγχους μπορεί να προκληθούν δερματικά και σωματικά προβλήματα , στενοχώρια, ψυχική κατάπτωση, να βγεις εκτός ελέγχου και τελικά να μην καταφέρεις αυτό για το οποίο αγχώθηκες π.χ. να ολοκληρώσεις ένα έργο. Ηρέμησε και προσπάθησε να βρεις το ρυθμό σου και να ζήσεις χαλαρά τρώγοντας υγιεινά.
Μην γκρινιάζεις μια ζωή. Μην ανοίγεις το στόμα σου μόνο για να εκφράσεις παράπονο. Δεν είναι όμορφο να συνδέουν οι φίλοι κι οι γνωστοί  το όνομά σου με τη γκρίνια . Ελπίζω στο λεξικό, δίπλα από τη λέξη γκρίνια να μην γράφει το όνομά σου. Η ζωή έχει αναποδιές αλλά είναι ωραία σε γενικές γραμμές και μπορούμε να την ομορφύνουμε με όμορφες κουβέντες, μία καλημέρα κι ένα ευχαριστώ!
Μήπως η λέξη φόβος σε κυριεύει στο έπακρον και δεν ξέρεις πώς να απαλλαγείς από αυτήν την έννοια και το περιεχόμενό της; Μήπως “έχεις πιάσει στα πράσα”  τον εαυτό σου να λέει:       «Φοβάμαι μήπως με απορρίψει, φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω, φοβάμαι ότι κάτι κακό θα μου συμβεί, φοβάμαι μήπως τα κάνω θάλασσα, φοβάμαι τη μοναξιά και χίλια άλλα δυο». Ο φόβος για κάτι από τα παραπάνω σε αγχώνει και σου δημιουργεί προβλήματα. Σε οδηγεί στην αντίθετη πορεία από την ευτυχία. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις και να επιλέξεις την απαλλαγή από τους φόβους σου πατώντας delete σε ό,τι σε φοβίζει και μπερδεύει την πυξίδα σου και σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια.
Προσπάθησε να βρεις τη χαρά  σε αυτό που κάνεις, μη μετράς την ευτυχία με τα λεφτά, περιόρισε το άγχος σου. Μην προσπαθείς να ελέγχεις και να κατηγορείς τους γύρω σου. Μην προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα των άλλων αφήνοντας άλυτα τα δικά σου. Σκέψου τον εαυτό σου που τον έχεις παραμελήσει!
πηγή:infospoudes.gr

 
back to top

back to top