Jazz happening στο STEKI COLLECTIVA ALTERNATIVA Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 22:00 η Plus ‘n’ Minus Collective (PMC) επισκέπτεται το STEKI COLLECTIVA ALTERNATIVA για ένα απρόβλεπτο Jazz happening! 

Η Plus ‘n’ Minus Collective σχηματίστηκε το 2011 στην Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για τη συγκρότηση της κολεκτίβας ανήκει στον συνθέτη, ενορχηστρωτή και σαξοφωνίστα Ξενοφώντα Αβράμογλου και οφείλεται εν πολλοίς στη συνάντησή του με τον ντράμερ Χρήστο Γερμένογλου. Το όνομα, αλλά και η υπόσταση της Plus 'n' Minus Collective. είναι εμπνευσμένα από το περιοδικό και τις εκδόσεις "συν και πλην" (1980-1984) του Σάκη Παπαδημητρίου με την καλλιτεχνική επιμέλεια του ΄Αρι Γεωργίου. Επίσης προέρχεται από την συνολική καλλιτεχνική παρουσία και την στάση ζωής του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη, συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Σάκη Παπαδημητρίου.

Ο πυρήνας της κολεκτίβας αυτής είναι 13 άτομα. Τύμπανα ο Χρήστος Γερμένογλου, κοντραμπάσο ο Πέτρος Δαμιανίδης, ηλεκτρικό μπάσο ο Δημήτρης Γουμπερίτσης, πιάνο ο Χρήστος Θεοδοσιάδης, κιθάρα ο Γρηγόρης Τσάτσος, τενόρο σαξόφωνο οι Γιάννης Τσάκωνας, Τάσος Χατζηνικολάου, και Μιχάλης Πιπέρκος, κόρνο Δημήτρης Δεσποτόπουλος, τρομπέτες οι Χρήστος Αναστασιάδης, Βαγγέλης Μεντεσόπουλος και Κώστας Κατσαρός, άλτο σαξόφωνο & φλάουτο ο Δημήτρης Αλιστρατινός, άλτο σαξόφωνο οι Τάνια Ζούντσα και Δημήτρης Κατέχης, άλτο σαξόφωνο & όμποε ο Δημήτρης Τσέλιος και σοπράνο, άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο ο Ξενοφών Αβράμογλου. Το πλήρες σχήμα φτάνει τα 29 μέλη.

Η PMC έχει εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Τζαζ του Συλλόγου Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2011, στο 3ο ΚΟΘ Underground και σε διάφορα κλαμπ της πόλης.

Στόχος της είναι να λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκά φεστιβάλ τζαζ εκπροσωπώντας μια νέα δύναμη και μια νέα άποψη από την Ελλάδα.



STEKI COLLECTIVA ALTERNATIVA
ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ 1, ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΤΙΜΗ ΜΠΥΡΑΣ ΑΠΟ 2,50 ΕΥΡΩ, ΠΟΤΟ 5,50 ΕΥΡΩ

 
back to top

back to top