Μίλησε ο Θεός...;Μετά την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ένας κεραυνός ''χτύπησε'' την Βασιλική του Αγίου Πέτρου.



Η είδηση της επικείμενης παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου προκάλεσε πανικό και χαρακτηρίστηκε ως κεραυνός εν αιθρία από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ήταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ξεκίνησε να μεταδίδεται πως ο Πάπας Βενέδικτος αποφάσισε να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του. "Δεν έχω τη δύναμη πια να συνεχίσω" ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, ο Πάπας αποφάσισε να παραιτηθεί έχοντας πλήρη συνείδηση και σκεπτόμενος ελεύθερα.

Κανείς δεν το περίμενε κι όμως η απόφαση ήταν τελεσίδικη. Αφού έγινε γνωστή η είδηση, σύννεφα κατέκλυσαν τον ουρανό του Βατικανού και ένας κεραυνός ''χτύπησε'' την Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Πολλοί μίλησαν για σημάδι από το Θεό, κάποιοι δήλωσαν πως επιβεβαιώνονται σενάρια του παρελθόντος, άλλοι έκαναν λόγο για συνωμοσιολογικές ιστορίες και οι περισσότεροι για ένα συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο. Σίγουρα, πολλά θα ακουστούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όταν και θα εκλεγεί ο νέος Πάπας.

Την ίδια ώρα έχουν φουντώσει τα σενάρια για τα φαβορί της κούρσας της διαδοχής. Δεν αποκλείεται ο νέος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να προέρχεται από χώρα εκτός Ευρώπης.

Tα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων δίνουν ως επικρατέστερο τον καρδινάλιο Peter Kodwo Appiah Turkson, ο οποίος κατάγεται από την Γκάνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top