Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν, εξομολογείται...

Είναι ο άνδρας που πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στην πρώτη του συνέντευξη, αφηγείται την ιστορία του στον Phil Bronstein του Esquire.
Το πρώην μέλος των SEAL Team 6 δεν αποκαλύπτει το όνομά του για λόγους ασφαλείας. Σε μια μακροσκελή συνέντευξη μιλά για την επιχείρηση Τζερόνιμο, το πως πυροβόλησε τον επικηρυγμένο τρομοκράτη στο κεφάλι καθώς και για την προσωπική του ζωή.
Στη συνέντευξή του, εξιστορεί πως σκότωσε με τρεις σφαίρες στο κεφάλι τον Λάντεν.
Ο "Σκοπευτής" εντάχθηκε στο Ναυτικό στα δεκαεννέα του μετά από ερωτική απογοήτευση. Βρέθηκε στο γραφείο προσλήψεων και όταν τον ρώτησαν ανέφερε ότι ήθελε να γίνει ελεύθερος σκοπευτής.
"Αυτός είναι ο λόγος που αποδεκατίστηκε η Αλ Καιντα" είπε αστειευόμενος για την ερωτική απογοήτευση που είχε στα 19 του και αποφάσισε να καταταγεί στο στρατό.
Ο “Σκοπευτής” αναφέρεται ενδελεχώς στο τι προηγήθηκε της αποστολής στο Πακιστάν. Τονίζει ότι ήταν επικεφαλής της ομάδας. Μαζί του ήταν έμπειροι άνδρες ικανοί να φέρουν εις πέρας την αποστολή.
Η ομάδα έφυγε από τη Βιρτζίνια το πρωί της Κυριακής 10 Απρίλη. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι SEALs έμαθαν ότι στο Αμπονταμπάντ πιθανώς να κρύβεται ο Λάντεν.
Μέχρι τότε, η κυβέρνηση και οι στρατιωτικοί εξέταζαν τέσσερις επιλογές. Αλλά δεν ήθελαν καμία παράπλευρη απώλεια. Παράλληλα ήθελαν να βεβαιωθούν ότι ήταν νεκρός και έτσι αποφασίστηκε η επέμβαση.
Στη συνέχεια ο "σκοπευτής" εξιστορεί τι προηγήθηκε της επέμβασης. Μιλά για τις ασκήσεις που έκαναν σε αμερικανικό έδαφος καθώς και το πως χαιρέτησε τη γυναίκα και το παιδί του λίγο πριν φύγει για τη σημαντικότερη αποστολή της ζωής του.
Γιατί τον πυροβόλησα στο κεφάλι
Όταν προσγειώθηκε στο Τζαλαλαμπάν μια αναλυτής της CIA τον ρώτησε γιατί ήταν τόσο ήρεμος. “Της είπα, κάνουμε αυτό κάθε βράδυ” αναφέρει ο σκοπευτής.
Στη συνέχεια ο "Σκοπευτής" αφηγείται τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Αλκάιντα:
"'Έμοιαζε μπερδεμένος. Και πολύ ψηλότερος απ' ό,τι περίμενα. Δεν φαινόταν να έχει χτυπήσει. Δεν μπορώ να σας πω 100%, αλλά στεκόταν και κινούνταν. Κρατούσε τη γυναίκα του μπροστά του. Ίσως ως ασπίδα, δεν ξέρω."
Τον παρουσιάζει αδύνατο και ψηλό. Αναφέρει επίσης ότι "φορούσε ένα από εκείνα τα άσπρα καπέλα, αλλά το κεφάλι του ήταν σχεδόν ξυρισμένο. Τον κοιτάζω να προσπαθεί να μετακινηθεί. Έχει ένα όπλο στο ράφι και κινείται προς αυτό. Είναι απειλή. Πρέπει να τον πυροβολήσω στο κεφάλι ώστε να μην έχει την ευκαιρία να αυτοπυροβοληθεί".
"Σωριάστηκε στο πάτωμα, μπροστά από το κρεβάτι του και τον πυροβόλησα και πάλι, στο ίδιο σημείο. Ήταν νεκρός. Δεν κινούνταν. Τον παρακολουθούσα να παίρνει τις τελευταίες του ανάσες. Θυμάμαι ότι τη στιγμή που τον έβλεπα να αναπνέει για τελευταία φορά σκεφτόμουν: 'Αυτό είναι το καλύτερο ή το χειρότερο πράγμα που έκανα ποτέ; Είναι αληθινό και είναι αυτός. Σκ@τά'".
Παρ' όλη την επιτυχία της αποστολής και τα 16 χρόνια στο Ναυτικό σήμερα ο "Σκοπευτής", έχει προσγειωθεί απότομα στην καθημερινότητα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα του δεν καρπώθηκε ούτε ένα σέντ από τα 25 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία είχε επικηρυχθεί ο Μπιν Λάντεν.
Το μοναδικό που του έδωσαν ήταν  η δυνατότητα να οδηγεί ένα φορτηγό στο Μιλγουόκι με νέα ταυτότητα!
Μάλιστα δεν πήρε χρήματα από τα δικαιώματα, ούτε από το βιβλίο, ούτε από την ταινία που γυρίστηκε.


Πηγή : http://news247.gr
Επιμέλεια : Γιάννης Μανώλογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top