Απάντηση του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο σχέδιο "Αθηνά"


Οι φοιτητές του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας απαντούν στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει τη συγχώνευσή του με άλλα Τμήματα των Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Πειραιά, κάνοντας λόγο για την σπουδαιότητα του Μάρκετινγκ. Ανάμεσα σε άλλα, τονίζουν πόσο σημαντική θέση κατέχουν τα τμήματα Μάρκετινγκ στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου θέλουμε να τα συγχωνεύσουμε με "παρεμφερή" τμήματα, από τα οποία γρήγορα θα απορροφηθούν.


«Στην Ελλάδα, στο χώρο του Μάρκετινγκ και σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ιδρύθηκαν, για πρώτη φορά, Τμήματα Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι πρωτοπόρα και λειτουργούν με επιτυχία πάνω από 40 χρόνια.

Με το προτεινόμενο σχέδιο «Αθηνά» κλείνουν τα ιστορικά Τμήματα Μάρκετινγκ και ‘εξαφανίζεται’ η ειδικότητα του Μάρκετινγκ από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, πλην του ομοειδούς Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το δημόσιο συμφέρον επιβάλει τη διατήρηση και των δύο επιτυχημένων Τμημάτων Εμπορίας και Διαφήμισης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για λόγους ανταγωνισμού και άμιλλας. Κατανοούμε και συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια εξορθολογισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά με τις προτάσεις μας θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε η κοινωνία και η χώρα να μην εισπράττει κόστος για λανθασμένες αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι οι εισαχθέντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2012 που επέλεξαν το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας, μεταξύ των τεσσάρων πρώτων επιλογών τους, ήταν το 45% του αριθμού τους. Η δε βάση εισαγωγής βρίσκεται διαχρονικά μεταξύ των υψηλότερων όλων των Τμημάτων Τ.Ε.Ι όλων των Επιστημονικών πεδίων και πιο ψηλά από τη βάση αρκετών συναφών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του 5ου Επιστημονικού πεδίου (ενδεικτικά, το 2012, ο πρώτος εισακτέος με πρώτη του επιλογή το Τμήμα, είχε 16.734 μόρια και ο τελευταίος, 13.388) και στην πενταετία 2006-2010 οι βάσεις κυμαίνονταν από 14.444- 15.399 μόρια.

Σε όλα τα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού το Μάρκετινγκ αποτελεί ξεχωριστό Τμήμα στα καλύτερα πανεπιστήμια του Κόσμου (Michigan, Pennsylvania, κλπ) και πολλές φορές το Τμήμα ονομάζεται Μάρκετινγκ και Διαφήμισης (ενδεικτικά Πανεπιστήμια Αrkansas, Connecticut, Coventry). O ισχύον τίτλος του Τμήματος πρέπει να διατηρηθεί».Πηγή: enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top