«Ποιος νόμος επιτρέπει να μας κάνετε πρόσφυγες στη χώρα μας;»

0Αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» για τη συγχώνευση των σχολών οι φοιτητές του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το τμήμα δεν απορροφάται από κάποιο άλλο τμήμα, αλλά μετακομίζει στη Σέρρες, κάτι που όπως αναφέρουν οι φοιτητές, θα σημάνει ουσιαστικά και τη διακοπή των σπουδών τους.

Οι φοιτητές του ΤΕΙ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων:

«Θέλουν λέει, να μετακομίσουμε στις Σέρρες. Γνωρίζετε πως για τις σπουδές μας χρειαζόμαστε βιβλία, τα οποία ανήκουν στο Σπουδαστήριο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης;

Ανά άτομο, για να αγοραστούν νέα βιβλία για το κάθε μάθημα, θα ξοδέψει το κράτος χιλιάδες ευρώ, όπως και για τους νέους υπολογιστές που χρειαζόμαστε. Για τη μετακόμιση μας, θα δοθεί κάποιο επίδομα στους σπουδαστές.

Ποιον κοροϊδεύετε; Πως θα τα πληρώσει όλα αυτά το κράτος, όταν δεν πληρώνει τους έκτακτους καθηγητές;

Πώς θα τα πληρώσει όλα αυτά όταν κάνει παντού περικοπές; Πιο συγκεκριμένα, οι τόμοι του LC, δηλαδή το άλφα και το ωμέγα της Βιβλιοθηκονομίας, κοστίζουν, ανά άτομο και το τονίζω, ανά άτομο, περίπου 600 ευρώ. Σαφώς, αυτό είναι μόνο ένα μάθημα, εκ των πολλών.

Σας ρωτώ λοιπόν. Πώς η μετακόμιση του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας στις Σέρρες θα ισχυροποιήσει το πτυχίο μου;


Πώς θα λειτουργήσει το τμήμα, όταν θα μπορέσουν, λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η μνημονιακή αυτή κυβέρνηση, να μετακομίσουν 20 άνθρωποι;

Πού είναι τα ακαδημαϊκά κριτήρια;

Ποιος νόμος επιτρέπει να μας κάνετε πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα;

Είναι ποτέ δυνατόν να εξαναγκάζετε χιλιάδες φοιτητές να μετακομίσουν επειδή έτσι τα έχετε κανονίσει εσείς μεταξύ σας;»

Πηγή : neopolis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top