Zero Dark Thirty


Picture

Η ταινία ξεκινά με ηχογραφημένα τηλεφωνήματα ανθρώπων από τους πύργους, όπου εγκλωβισμένοι καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια, λίγο πριν αυτοί καταρρεύσουν και παρασύρουν...
στα ερείπιά τους 3000 ανθρώπους.
Στη συνέχεια μας μεταφέρει στο 2003, σε ένα στρατόπεδο σε μια μυστική τοποθεσία όπου κρατείται αιχμάλωτος ο Ammar, ένα μέλος της Αλ Κάιντα. [Για την ιστορία, τον Μάρτιο του 2003 είχε συλληφθεί ο Σεΐχης Μοχάμεντ Χαλίντ- στην ταινία αναφέρεται διαρκώς ως KSM - o οποίος θεωρείτο ο ιθύνων νους πίσω από τις επιθέσεις και ο οποίος αν και είχε βασανιστεί φρικτά δεν είχε αποκαλύψει τίποτα]. Ένας πράκτορας της CIA, o Dan, ξεκινά τα βασανιστήρια, ενώ δίπλα του παρακολουθεί η νεοφερμένη στην υπόθεση πράκτορας Maya. O Dan βασανίζει τον Ammar, η Maya δυσανασχετεί με το θέαμα αλλά σύντομα το ξεπερνά και προσπαθούν να του αποσπάσουν οποιαδήποτε πληροφορία, κάτι που καταφέρνουν  αργότερα και τους αποκαλύπτει το όνομα του μεταφορέα μηνυμάτων του Μπιν Λάντεν. Στη διάρκεια της ταινίας θα δούμε πολλών ειδών βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, εγκλεισμό σε κουτί που με δυσκολία χωράει άνθρωπος διπλωμένος, πνιγμούς, εξευτελισμούς κλπ.
Η Maya θα παρακολουθεί όλα αυτά και θα συμμετέχει στα περισσότερα γιατί έχει απλά έναν και μόνο λόγο ύπαρξης: Να σκοτώσει τον Μπιν Λάντεν. Μονομανής και αντικοινωνική προσπαθεί επί οκτώ χρόνια να ολοκληρώσει την αποστολή της, για την οποία φαίνεται να πιστεύει πως έχει επιλεγεί από κάποια ανώτερη δύναμη. Η Maya ακολουθεί το ίχνος του Ammar με απίστευτη αφοσίωση και ενάντια σε κάθε εντολή προϊσταμένου τους να στραφεί αλλού. Όταν στο τέλος ανακαλύπτει αυτό που πιστεύει πως είναι το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν οργανώνεται η ομάδα επιδρομής από τους Seals με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Maya θα είναι αυτή που θα δώσει την τελική επιβεβαίωση πως ο νεκρός είναι πράγματι ο Νο 1 εχθρός της Αμερικής.
Picture

Σκηνοθεσία: Kathryn Bigelow
Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt
Κατηγορία: Ιστορική – δραματική - θρίλερ

Η κριτική μου: Ενδιαφέρον στόρυ, ποιοτικές ερμηνείες αλλά δε θα αναλωθώ σε κάτι περισσότερο γιατί η ταινία είναι καθαρά αμερικάνικη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι υποψηφιότητες για Oscar μου λένε αρκετά αλλά και ταυτόχρονα τίποτα. Καλή παρακολούθηση!




Το τρέιλερ της ταινίας:





Επιμέλεια : Κωνσταντινος Μιχαλουδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top