Ποινή 302 ετών στον πρώην πρωταθλητή του καράτε


Ένας πρώην πρωταθλητής του καράτε, ο Φερνάντο Τόρες Μπανέα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 302 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων μαθητών. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή κάθειρξης 148 ετών στη σύζυγο του Μπανέα, Μαρία Χοσέ Γκονθάλεθ, και 126 χρόνια κάθειρξη σε μια δασκάλα του καράτε, την Ιβόν Γκονθάλεθ.


Το δικαστήριο επισημαίνει στην απόφασή του ότι πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στα δικαστικά χρονικά της χώρας. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του στις ποινές που επέβαλε, μολονότι η ανώτατη ποινή που ορίζεται από το ισπανικό ποινικό δίκαιο για τους παιδεραστές είναι τα 20 χρόνια.


Σημειώνεται ότι ο Μπανέα συνελήφθη στις 3 Φεβρουαρίου του 2010, μετά από καταγγελία μαθητή του. Μάλιστα, η υπόθεση προκάλεσε μεγάλο σάλο στην Ισπανία κι απασχόλησε τα εγχώρια ΜΜΕ για πολλούς μήνες, αφού αποκαλύπτονταν ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του διεστραμμένου δασκάλου. Ένα από τα θύματά του, αποκάλυψε πως είχε κακοποιηθεί όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών, και η μητέρα του ήταν ετοιμοθάνατη.


Ο πρώην πρωταθλητής του καράτε είχε στήσει για 15 και πλέον χρόνια μία σχολή «σεξουαλικών οργίων» και όχι καράτε, αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, αναγκάζοντας τους μαθητές του, να υποκύπτουν στις αρρωστημένες ορέξεις του, ενώ πολλές φορές δεν δίσταζε να αναγκάζει τα παιδιά να συνευρίσκονται σεξουαλικά μεταξύ τους ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τον Μπανέα ανέφεραν ότι δεν είναι "ψυχικά ασθενής" αλλά περιέγραψαν έναν άνθρωπο "ιδιαίτερα χειριστικό, παθολογικά ναρκισσευόμενο, με υπέρμετρη αυτοεκτίμηση που τον κάνει να αισθάνεται μοναδικός", που δεν έχει καμία ενσυναίσθηση "παρά μόνο εάν επιδιώκει να ικανοποιήσει την ανάγκη του να τον θαυμάζουν"




Πηγή: newsnow.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top