Βανδαλισμοί σε ελληνικό νεκροταφείο στα Σκόπια


Άγνωστοι μπήκαν στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Βαλάντοβο, όπου και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Τις βανδαλιστικές αυτές ενέργειες διαπίστωσε το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και γρήγορα επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ζητώντας να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα και δηλώνοντας πως τέτοιες πράξεις δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση τις φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες. Στην συνέχεια, εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου μαζί με έναν ακόλουθο Άμυνας βρέθηκαν στον χώρο του νεκροταφείου για να εκτιμήσουν από κοντά τις ζημιές.


Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια θα προχωρήσει σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «Δυστυχώς, τα γεγονότα αυτά, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τους κινδύνους και τις συνέπειες του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που καλλιεργείται στην ΠΓΔΜ και που φτάνει στο σημείο να προσβάλει βάναυσα τους νεκρούς και να ασεβεί απέναντι στην ιστορία».









Πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top