Οι top 5 συμβουλές για να κερδίσεις περισσότερους followers στο Twitter

Διακαής πόθος κάθε (σχεδόν) χρήστη του Twitter είναι να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερους followers. Ίσως το βλέπει ως κάποια μορφή κύρους ή αναγνώρισης από τους υπολοίπους, ότι είναι κάποιος επειδή ακολουθείται από Χ χρήστες. Ίσως πάλι και όχι, καθώς μπορεί να το δει και ως κάποιο είδος παιχνιδιού ή ικανότητας, καθώς λίγοι καταφέρνουν να κερδίσουν έναν καλό αριθμό από followers. Για να το ξεκαθαρίσουμε, μαγική συνταγή για να
κερδίσεις followers δεν υπάρχει.  Μπορείς να τους αγοράσεις, αλλά δε σου το συνιστώ, μιας και ο αριθμός θα είναι μονάχα πλασματικός και δεν κερδίζεις τίποτα περισσότερο από ένα νούμερο στο λογαριασμό σου. Οι followers είναι κάτι περισσότερο από ένα νούμερο. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις followers  και αυτά έχουν να κάνουν περισσότερο με τη σωστή λειτουργία του Twitter. Αν θέλεις λοιπόν να αυξήσεις τις πιθανότητες να κερδίσεις followers, μπορείς να ακολουθήσεις τα εξής:

1.Δημιούργησε ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.

   Είναι καλό για κάποιον άλλο χρήστη να επισκέπτεται το προφίλ σου και να βλέπει ως φωτογραφία προφίλ το πρόσωπο σου. Οι περισσότεροι δε θέλουν να ακολουθούν ψεύτικα προφίλ. Επίσης προσπάθησε στο mini βιογραφικό να περιγράψεις σωστά το ποιος είσαι. Σκέψου τον εαυτό σου ως προϊόν και προσπάθησε να βρεις το καλύτερο κείμενο για να το πλασάρεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Γράψε σε τι είσαι καλός και τι σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άτομο. Μη ξεχάσεις να διακοσμήσεις το προφίλ σου. Τοποθετείσαι μια εικόνα που να ταιριάζει στις προτιμήσεις σου ως εικόνα background και προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις και μια εικόνα header η οποία να μην κάνει τις πληροφορίες του προφίλ σου δυσανάγνωστες.

2.Κάνε συχνά tweets, αλλά μην το παρακάνεις.

   Στο Twitter αρκετοί χρήστες μιλούν για εικόνες από την καθημερινότητα τους. Προσπάθησε να δημιουργείς tweets καθημερινά , τα οποία είναι ενδιαφέροντα σε κάποιον που θα τα διαβάσει και όχι του στυλ ''Τώρα πάω να κάνω μπάνιο, τα λέμε σε λίγο''. Η συχνότητα των tweets προσπάθησε να μην είναι ένα κάθε δύο λεπτά, καθώς τα πολλά tweets θα σε βλάψουν και τότε οι χρήστες ολοένα και θα πάψουν να σε ακολουθούν.

3.Δώσε χρήσιμο και ενδιαφέρον υλικό σε όσους σε ακολουθούν

   Αν ασχολείσαι με κάποιον συγκεκριμένο τομέα, πχ βιντεοπαιχνίδια, τότε είναι πιθανότατα να σε ακολουθούν αρκετοί χρήστες από τον τομέα αυτό , οι οποίοι με τη σειρά τους θα φέρουν περισσότερους.Μοιράσου άρθρα, βίντεο ή τραγούδια, γενικότερα tweets με συνδέσμους με χρήσιμο περιεχόμενο. Κάνε κριτική πάνω σε ένα προϊόν ή στην επικαιρότητα και να είσαι ειλικρινής πάντοτε με ότι γράφεις.

4.Αποτελεί κοινότητα και γι' αυτό θα πρέπει να συνεισφέρεις

   Μέχρι τώρα μίλησα περισσότερο για το τι πρέπει να κάνεις εσύ για σένα. Ως κοινότητα, στο Twitter θα συναντήσεις και χρήστες τους οποίους εσύ ακολουθείς και με τους οποίους θα πρέπει να προσπαθείς να έχεις επαφή. Επιβράβευσε ένα καλό tweet, απαντώντας σε αυτό ή κάνοντας το retweet.

5. Έχε συμμετοχή σε δημοφιλή hashtags, αλλά και πάλι μην το παρακάνεις.

   Τα hashtags έχουν να κάνουν σχεδόν πάντα με την επικαιρότητα και πολύ σπάνια με κάτι άλλο.Για παράδειγμα οι φοιτητές, παράλληλα με την εξεταστική, σχολίαζαν το σχέδιο ''Αθηνά'' που τους αφορά. Στο twittwr γίνονται συζητήσεις και tweets γύρω από τα hashtags #exetastiki, #SxedioAthina και #Sxedio_Athina.
Mπορείς και συ να δημιουργήσεις tweets γύρω από hashtags που σε ενδιαφέρουν και να κάνεις συζητήσεις ή κριτική με κάποιον άλλο χρήστη, για το δικό του tweet. Θα βρεις αρκετούς χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα με τα δικά σου με τον τρόπο αυτό. Mπορείς να βρεις τα hashtags από tweets χρηστών που ακολουθείς ή μέσω της αναζήτησης του twitter ή μέσω του site trending.gr. Να θυμάσαι και τη συμβουλή Νο2, να μην το παρακάνεις με τη συχνότητα των tweets.

Oι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο θετική παρουσία στο Twitter. Aπό εκεί και πέρα, για να ξεχωρίσεις θα πρέπει να βάλεις το προσωπικό σου στυλ, αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις και να θέλει ο άλλος να διαβάσει τα tweets σου. Που ξέρεις, μπορεί τελικά το twitter να σου ταιριάζει ... γάντι!!

Πηγή: Περιοδικό ''Digital Life''

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top