Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΑΠΘ 7-13 Μαρτίου


Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία  και κάνει κάλεσμα σε ΌΛΟΥΣ να παρευρεθούν στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ μεταξύ την 7η και 13η Μαρτίου 2013 απο τις 09:00 – 12:30.
Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα:
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να μειώσει κατά το ήμισυ τις μονάδες αίματος που παρέχει στην Ελλάδα λόγω της συσσώρευσης των οφειλόμενων ποσών.
Οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, έχουν οδηγήσει στο ότι οι καθυστερούμενες οφειλές στον ελβετικό Ερυθρό Σταυρό έφταναν τα 5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (4 εκατομμύρια ευρώ) το 2011.
Η λήψη της απόφασης αυτής κατέστη κάτι το αναπόφευκτο, καθώς τα έσοδα από τις εξαγωγές αυτές καλύπτουν μόνον τα έξοδα διαχείρισης, εργαστηρίου και επιμελητείας, ενώ το ίδιο το αίμα προσφέρεται δωρεάν.
Η τραγική αυτή εικόνα αναξιοπρέπειας και επικείμενης ανθρωπιστικής κρίσης μπορεί, τουλάχιστον στο θέμα της αιμοδοσίας να ανατραπεί από την κινητοποίηση όλων μας.
Οι ημέρες της Εαρινής Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνονται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ΑΠΘ ξεκινούν.
Η ενεργή συμμετοχή σε μια αλληλέγγυα διαδικασία όπως αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας συμβάλει στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στο χώρο της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο.
Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των επικείμενων εθελοντικών αιμοδοσιών, ορίστηκαν οι
7η και η 13η Μαρτίου 2013 απο τις 09:00 – 12:30 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Η αφίσα είναι και πάλι εθελοντική προσφορά του γνωστού γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη ο οποίος μας διδάσκει εμπράκτως την έννοια της αλληλεγγύης.
Με την παρούσα επιστολή σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την ενημέρωση στο χώρο του οποίου έχετε την εποπτεία και να συμβάλετε στην ευαισθητοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο ιδιαίτερο αυτό ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης .
Πιστεύουμε πως η παρουσία και συμπαράσταση σας θα σταθεί πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή.


Με εκτίμηση,
Αλέξης Μπένος
Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας
πηγή:infospoudes.gr
επιμέλεια:Panos Johny

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top