Για ποιο λόγο παίζουμε πόκερ;


0

Αν κάνετε μία έρευνα στα περισσότερα poker forums και άρθρα στρατηγικής θα διαβάσετε ξανά και ξανά πως ο σκοπός που... παίζει κάποιος πόκερ, ο στόχος του, είναι να κερδίσει τα περισσότερα χρήματα.

Είναι όμως αλήθεια αυτό; Παίζουν τόσα εκατομμύρια παίκτες μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρήματα ή απλά απολαμβάνουν αυτό το φανταστικό παιχνίδι; Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Με τη βοήθεια του PokerListings διαβάστε τις 5 κατηγορίες παικτών. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει διαφορετικό κίνητρο (αυτό φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα συμφωνήσετε με όλα τα παρακάτω).

1) Αυτός που παίζει για την πραγματική διασκέδαση.

Αυτοί οι παίκτες απολαμβάνουν το παιχνίδι, τους αρέσει να παίζουν για τη διασκέδαση. Συνήθως παίζουν σε χαμηλά stakes, κυρίως Limit Hold'em και μερικοί από αυτούς παίζουν και No Limit.

Περίπου το 65-75% των παικτών ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, άλλωστε το πόκερ είναι ένα μαγικό παιχνίδι. Οι παίκτες αυτοί δεν νοιάζονται να κερδίσουν χρήματα, τους ενδιαφέρει να απολαύσουν τη στιγμή, όπως οι υπόλοιποι που αφήνουν χρήματα στις ρουλέτες και σε άλλα παιχνίδια του καζίνο.

Κάποιες φορές θα κερδίσουν, τις περισσότερες όμως θα χάσουν. Οι καλύτεροι από αυτούς θα κερδίσουν, ωστόσο σε βάθος χρόνου θα βγουν χαμένοι από το rake και τα πολλά tips. Αυτοί οι παίκτες θα παιξουν πόκερ όπως αντίστοιχα θα πήγαιναν σινεμά ή για φαγητό. Είναι σίγουροι πως θα χάσουν χρήματα, ωστόσο κάποιες φορές θα κερδίσουν κιόλας.

2) Αυτός που παίζει για τη διασκέδαση, έχει όμως και μεγάλο "Εγώ".

Αυτοί οι παίκτες ανήκουν σε κάποιο βαθμό στην πρώτη κατηγορία, ωστόσο έχουν και μεγάλο ανταγωνισμό μέσα τους. Κατανοούν πως το πόκερ χρειάζεται ικανότητες και σκληρή δουλειά και πως μπορούν να κερδίσουν αν μελετήσουν και δώσουν την απαραίτητη προσοχή.

Επειδή είναι ανταγωνιστικοί δεν παίζουν για τα χρήματα, παίζουν για τη νίκη, απλά ένα μεγάλο cash θα τους δώσει χαρά, τα χρήματα είναι πάντα το αποτέλεσμα, το μέτρο που αξιολογεί την επιτυχία τους. Όταν θα κερδίσουν θα νιώσουν καλά για τον εαυτό τους γιατί κατάφεραν να νικήσουν ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Έτσι θα τους δούμε να παίζουν από τα μικρά stakes μέχρι και τα nosebleeds.

3) Αυτός που παίζει για τη διασκέδαση και ξοδεύει και δίνει βάρος στο οικονομικό κομμάτι.

Αυτοί οι παίκτες έχουν ένα μοναδικό στόχο: Να είναι κερδοφόροι αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Κατανοούν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι και ασχολούνται περισσότερο με το οικονομικό κομμάτι του. Έτσι για να κερδίσουν πρέπει πρώτα:

α) Να βρουν τα ευκολότερα παιχνίδια
β) Να παίζουν σε πολλά διαφορετικά μέρη, διαφορετικές νύχτες και ώρες
γ) Να μελετούν πολλά πράγματα που σχετίζονται με το πόκερ
δ) Μελετούν στρατηγικές
ε) Προσπαθούν να ακολουθούν τις νέες τάσεις του παιχνιδιού
ζ) Κρατάνε αρχεία με τις επιδόσεις τους
η) Να μπουν σε διάφορα γκρουπ συζητήσεων

Συνήθως έχουν μία κανονική δουλειά και δεν έχουν πολύ χρόνο, θέλουν όμως λίγα έξτρα χρήματα. Ο στόχος είναι να κερδίσουν το παιχνίδι και να μην χάσουν τη διασκέδαση τους.

4) Ο ημιεπαγγελματίας

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν.

Αυτοί οι παίκτες έχουν κάποιο εισόδημα από τη δουλειά τους, ωστόσο χρειάζονται επιπλέον χρήματα. Έτσι παίζουν πόκερ για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Το αποτέλεσμα είναι να μελετούν το παιχνίδι και να βρίσκουν κάθε νέα στρατηγική. Ίσως να κάνουν πλάκες πάνω στο τραπέζι, ωστόσο επικεντρώνονται πάντα στη δράση όταν παίζεται κάποια μεγάλη παρτίδα. Τους ενδιαφέρει το rake και έτσι δίνουν λιγότερα tips, παίζουν σε poker sites με μικρότερο rake και προσέχουν σε τι παιχνίδια θα καθήσουν.

5) Ο επαγγελματίας

Μόνο το 1 με 2% των παικτών είναι οι επαγγελματίες. Τα πάντα για αυτούς είναι τα χρήματα και πως θα κερδίσουν περισσότερα πάνω στο τραπέζι. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν διασκεδάζουν στο παιχνίδι όπως οι περισσότεροι και αυτό γιατί αντιμετωπίζουν το παιχνίδι σαν δουλειά με την σοβαρότητα που το συνοδεύει.

Έτσι λένε συνήθως: "Είναι ένας δύσκολος τρόπος για να έχεις μία άνετη διαβίωση."

Εσύ σε ποια κατηγορία παίκτη θα βάλεις τον εαυτό σου;

Πηγή : neopolis.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top