5 τρόποι να νικήσεις το hangover!


0

Είσαι φοιτητής; Τότε δεν είναι δυνατόν, θα έρθει μια στιγμή στην φοιτητική σου ζωή που θα ξεσαλώσεις και θα πιεις άπειρες ποσότητες αλκοόλης και οινοπνεύματος. Όσοι, όμως έχουμε ξεκινήσει το σπορ από νωρίς γνωρίζουμε ότι οι συνέπειες του εμφανίζονται- ύπουλα συνήθως-μετά..την επόμενη μέρα.


Εδώ σου παραθέτουμε τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά για να νικήσεις το ενοχλητικό hangover.

1. Μπανάνες
Ο καλύτερος φίλος του μεθυσμένου. Όσο εσύ πότιζες τον εαυτό σου με αλκοόλ, μεγάλες δόσεις κάλιου εγκατέλειπαν όπως-όπως τον οργανισμό σου. Τρώγοντας μια μπανάνα θα αναπληρώσεις την απώλεια και θα νιώσεις καλύτερα. 

2 Μέλι και Λεμόνι
Ζεστό νερό με μέλι και δυο σταγόνες λεμόνι, η πιο απλή συνταγή για να αναπληρώσεις τα υγρά και τα σάκχαρα που έχει χάσει ο οργανισμός από τις άμεσες συνέπειες που μεθυσιού. Εάν δεν σου αρέσει το μέλι και προτιμάς λευκή ζάχαρη, καταπίεσε τον εαυτό σου γιατί το μέλι περιέχει φρουκτόζη -ένα συστατικό που βοηθά στη γρήγορη μείωση των επιπέδων του αλκοόλ στο αίμα.

3 Ρύζι, τοστ ή σούπα
Μπορεί η σκέψη και μόνο ότι θα φας με τόσο πονοκέφαλο ή ζαλάδα  να σου ακούγεται αποκρουστική, όμως ο οργανισμός χρειάζεται να αναπληρώσει τη χαμένη του ενέργεια. Κατανάλωσε ευκολοχώνευτα φαγητά, όπως τοστ (απλό, όχι special!), σκέτο ρύζι ή σούπα. 

4. Χυμός
Οι χυμοί και ειδικά οι φρεσκοστιμμένοι θα βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων της ζάχαρης στο αίμα και θα κάνουν πιο ήπια τα συμπτώματα του hangover. 

5. Νερό
Το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για το hangover! Πίεσε τον εαυτό σου να πιει όσο περισσότερο νερό μπορεί. Θα αναπληρώσεις τα υγρά. Πιες τουλάχιστον 8 ποτήρια τη μέρα μετά το μεγάλο μεθύσι και να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top