Τα πέντε καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια



Τα πέντε καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια
Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως.
Το Webometrics Ranking of World Universities κατατάσσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην 194η θέση παγκοσμίως και στη θέση 68 στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως περιλαμβάνεται στο 1% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως. Βρίσκεται όμως χαμηλότερα σε σχέση με την θέση 158 που κατείχε πριν από ένα χρόνο.
Στην παγκόσμια κατάταξη ακολουθούν το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας στη θέση 268 που έχει βελτιωθεί σε σχέση με τη θέση 351 που είχε πέρυσι, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 417, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην θέση 460 και το Πανεπιστήμιο Πάτρας στη θέση 556.
Τα κριτήρια κατάταξης των πανεπιστημίων στη συγκεκριμένη έρευνα έχουν ως εξής:
  • Ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι και ηλεκτρονική επισκεψιμότητα της κεντρικής ιστοσελίδας του πανεπιστημίου που αξιολογεί την ποιότητα των δημοσιεύσεων και αντανακλά το κύρος και την αξία της παρεχόμενης γνώσης με βαρύτητα 50%
  • Σύνολο ιστοσελίδων που φιλοξενούνται στη βασική ιστοσελίδα του ιδρύματος με βαρύτητα 20% 
  • Ο αριθμός των ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων που γίνονται από το πανεπιστήμιο σε έγκυρες επιστημονικές ιστοσελίδες με βαρύτητα 15%
  • Άριστες επιστημονικές εργασίες που δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και απολαμβάνουν μεγάλη αποδοχή από την επιστημονική κοινότητα.
 Δείτε την αναλυτική κατάταξη για τα ελληνικά πανεπιστήμια στην ιστοσελίδα του webometrics.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top