«Ελληνόπουλα με τη βούλα της Χρυσής Αυγής;»


Φωτογραφία για «Ελληνόπουλα με τη βούλα της Χρυσής Αυγής;»
«Ανησυχία προκαλεί η στάση κάποιων γονέων, που θεωρούν κατάλληλους τους χρυσαυγίτες για να «διαπλάσουν» τα παιδιά τους, εμφυσώντας τη μισαλλοδοξία... το φόβο, το μίσος για το διαφορετικό, τη συνομωσιολογία, το ρατσισμό, την περιφρόνηση για τους «αδύναμους», όπου συμπεριλαμβάνουν τις γυναίκες, τους ανάπηρους, τους καλλιτέχνες, τους ειρηνιστές κ.α.», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους υπό τον τίτλο «Ελληνόπουλα με τη βούλα της Χρυσής Αυγής;».

Η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων αναφέρει συγκεκριμένα: 

«"Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ο άνθρωπος διακατέχεται από ανασφάλεια λόγω φυσικής, πνευματικής και σωματικής αδυναμίας" και άρα, η ηλικία αυτή είναι κατάλληλη για να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο." Απόσπασμα από το βιβλίο "Η προπαγάνδα-μεθοδική και τεχνική της αγωγής των μαζών" του Γ. Γεωργαλά

Με βάση τις απόψεις του ιδεολογικού εκφραστή της χούντας, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν κατήχηση σε παιδιά ηλικίας 6 με 10 ετών. Πρόσφατα καταγγέλθηκε συγκέντρωση μικρών παιδιών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Ανατολικής Αττικής, ώστε να τους μιλήσουν δήθεν για "τη γέννηση του αρχαίου κόσμου, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους Ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική σκέψη".
Μέλη της Χρυσής Αυγής, ταυτόχρονα μπράβοι της νύχτας και δήθεν υπέρμαχοι της τάξης και της ηθικής, φιλοδοξούν να αποτελέσουν πρότυπο για τα μικρά παιδιά, με άλματα ανάμεσα στη λατρεία του Δωδεκάθεου και την υποκριτική θρησκοληψία.

Ανησυχία προκαλεί και η στάση κάποιων γονέων, που θεωρούν κατάλληλους τους χρυσαυγίτες για να «διαπλάσουν» τα παιδιά τους, εμφυσώντας τη μισαλλοδοξία, το φόβο, το μίσος για το διαφορετικό, τη συνομωσιολογία, το ρατσισμό, την περιφρόνηση για τους «αδύναμους», όπου συμπεριλαμβάνουν τις γυναίκες, τους ανάπηρους, τους καλλιτέχνες, τους ειρηνιστές κ.α.

Και όλα αυτά, προφανώς βρίσκονται στον αντίποδα μιας σύγχρονης κοινωνίας».
Πηγή : newsnow.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top