Δημόσια Παιδεία: ΠΩΛΕΙΤΑΙ όπως είναι επιπλωμένη…


Picture
Η μία κατραπακιά μετά την άλλη για την ταλαιπωρημένη μας την ελληνική δημόσια (δωρεάν;) παιδεία. Αυτήν που υποτίθεται υπάρχει για να μας κάνει σωστούς και μορφωμένους ανθρώπους. Νοήμονες ανθρώπους. Σκεπτόμενους. Κάτι που...
φυσικά δεν θέλει με τίποτα η τρικομματική κυβέρνηση «σωτηρίας» του ταλαίπωρου τούτου τόπου, η οποία το μόνο που θέλει είναι οι επόμενες γενιές να διαθέτουν IQ ραδικιού, για να είναι εύκολα χειραγωγήσιμες.

«Ρομποτάκια» για τον δικό τους καλοφτιαγμένο κόσμο. Αυτόν της χλιδής, της διαφθοράς και της αρπαχτής. Δεν θέλουν στην Ελλάδα να υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι, για να μπορούνε να ασκούνε τα διεφθαρμένα σχέδιά τους και τις πολιτικές τους πάνω τους, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις. Να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και να είναι και ευχαριστημένοι και από πάνω. Να μην τολμούν να υψώνουν το ανάστημά τους σε κάθε νέο μέτρο που θα παίρνουν τα τζιμάνια της κυβέρνησης, προκειμένου να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Χτυπάνε την παιδεία. Ξέρουν τι κάνουν. Παρακάμπτουν το Σύνταγμα παρανομώντας, αλλά δεν τους νοιάζει. Έχουν βουλευτική ασυλία. Είναι υπεράνθρωποι. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχουν. Περνάνε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το σχέδιο «Αθηνά», παρακάμπτοντας το Σύνταγμα, και όχι ως νομοσχέδιο προς ψήφιση από τη Βουλή, προφανώς γιατί αυτοί «αποφασίσομεν και διατάσομεν».

Εδώ θα μου πείτε ο Βενιζέλος δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του (και ένας Θεός ξέρει πόσα άλλα ακόμα) και δεν έχει συλληφθεί ακόμα, ενώ ο οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα έχε συλληφθεί για απόπειρα τρομοκρατίας και θα είχε ήδη ξυλοκοπηθεί από τους ασφαλίτες και μεταφερθεί στο Γκουαντάναμο για βασανιστήρια… Τι περιμένεις;

Το σχέδιο «Αθηνά» είναι το πρώτο χτύπημα ενάντια στη δημόσια δωρεάν παιδεία. Την παιδεία που δικαιούνται όλοι βάσει Συντάγματος. Ένα σχέδιο με δύο στόχους. Πρώτον την αποδυνάμωση της Ανώτατης παιδείας με το κλείσιμο ή την απορρόφηση εκατοντάδων τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, και δεύτερον την -για πολλοστή φορά- εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.

Με το έτσι θέλω διαλύουν το μεγαλύτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, επειδή ο Νομός Σερρών είναι «γαλάζιος» μέχρι τα μπούνια και φυσικά καλοβλέπουν το ζεστό χρήμα των χιλιάδων φοιτητών της Θεσσαλονίκης που θα έρθει με εντολή Καραμανλή. Το είπε και ο Σαμαράς προεκλογικά, όταν έλεγε «ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη», το Νομό Σερρών εννοούσε. Με τόσους φοιτητές θα «χεστούν στο τάλιρο» οι «γαλάζιοι» παράγοντες του νομού.

Δεν είναι όμως μόνο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το οποίο αδικείται από το σχέδιο «Αθηνά». Το μεγαλύτερο μπάχαλο που επιφέρει το σχέδιο είναι η αλλαγή στα καλά καθούμενα αρκετών ειδικοτήτων. Για παράδειγμα, από εκεί που κάποιος σπούδαζε Μάρκετινγκ, τώρα θα σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από εκεί που κάποιος σπούδαζε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων, τώρα θα πρέπει να μάθει Ραπτική! Η γελοιότητα του σχεδίου σε όλο της το μεγαλείο. Από Αρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων, Ράφτρα! Ενώ από την άλλη τα επαγγελματικά δικαιώματα γίνονται παρανάλωμα του πυρός…

Το λυπηρό βέβαια στην όλη κατάσταση είναι η απάθεια των υπολοίπων φοιτητών. Αυτών που δεν επηρεάζονται από το σχέδιο «Αθηνά». Ούτε που ασχολούνται. Αφήστε που και μερικοί λένε «καλά να πάθουν τα κωλόπαιδα» (ω ναι υπάρχουν και τέτοιοι και μάλιστα συγκεκριμένης «φοιτητικής» παράταξης…). Αλλά η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει! Τα βάζει με τους αδύναμους. Ξέρει ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα είναι μαζικές. Ότι θα γίνονται ΜΟΝΟ από τα τμήματα και τα Ιδρύματα που θίγονται. Έχει με το μέρος της και τα ΜΜΕ. Έτσι είναι, όντας ο μεγαλύτερος χρηματοδότης τους, ξέρει να τα χειραγωγεί κατάλληλα. Ξέρει ότι πρόκειται για μπόρα και όχι για θεομηνία, και λέει «μπόρα είναι θα περάσει».

Και ενώ τις τελευταίες μέρες οι κινητοποιήσεις όλο και κλιμακώνονταν, προχθές είχαμε και ένα άλλο «γαλάζιο» στέλεχος και υπουργό βεβαίως βεβαίως της κυβέρνησης «σωτηρίας» του τόπου, όπου κατά τη διάρκεια ομιλίας του ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς, ότι επόμενο στάδιο της απαξίωσης της ελληνικής δημόσιας παιδείας είναι το (ξε)πούλημα δέκα πανεπιστημίων της χώρας σε ιδιώτες. Προφανώς θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε ένα είδος εργοστασίου παραγωγής ενός νέου είδους σκλάβων που θα έχουν μάθει μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την δουλειά που θα προορίζονται από τον εκάστοτε εργοδότη-ιδιοκτήτη πανεπιστημίου. Όσο για την έρευνα; Θα αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του εκάστοτε εργοδότη, ο οποίος θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα αξιοποίησης και χρήσης.

Φανταστείτε δηλαδή, το DNA να είχε ανακαλυφθεί από ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο. Κανένας δεν θα μπορούσε να το αξιοποιήσει αν πρώτα δεν έπαιρνε την έγκριση από τον «εφευρέτη», και πληρώνοντας αδρά βεβαίως βεβαίως. Πακτωλός χρημάτων εν ολίγοις για τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του Πανεπιστημίου.

«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, με χιλιάδες φοιτητές φορτωμένο… πωλείται και το δίνω όσο κι όσο, φτάνει Θεέ μου από τους φοιτητές να γλιτώσω…» σιγοτραγουδάνε οι «σωτήρες» του ελληνικού έθνους. Να τους χαίρεστε, όσοι τους ψηφίσατε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top