Προτάσεις για σινεμά για το 2mero 11 & 12

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι προτάσεις για σινεμά για αυτό το 2mero αγαπητοί κινηματογραφόφιλοι απανταχού της επικρατείας.
The Master


Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης (“Τhere will be blood”, “Magnolia”, “Boogie Nights”) τοποθετεί την ιστορία του στην Αμερική του ’50, μια χώρα σε μεταπολεμική φάση που αναζητά εναγωνίως νέες αξίες.


ΑΜΛΕΤ

Το αξεπέραστο έργο του Σαίξπηρ στην καλύτερή του μεταφορά στην κινηματογραφική οθόνη. Ο σοβιετικός σκηνοθέτης Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, μένοντας πιστός στο θεατρικό κείμενο, ερμηνεύει τις πράξεις του διασημότερου σαιξπηρικού ήρωα κάτω από μια ιστορική όσο και υπαρξιακή οπτική.


Κάτι σαν Έρωτας

Τα ανθρώπινα πάθη πρωταγωνιστούν και στη νέα ταινία του Αμπάς Κιαροστάμι. Ο Ιρανός Κιαροστάμι επανέρχεται μετά το «Certified Copy», που χάρισε στην Ζιλιέτ Μπινός βραβείο ερμηνείας στις Κάννες το 2010.


Ξενοδοχείο για Τέρατα

Καλώς ήλθατε στο Hotel Transylvania, το πολυτελές θέρετρο του Δράκουλα, όπου τα τέρατα και οι οικογένειες τους μπορούν να ξεδώσουν ελεύθεροι, χωρίς να τους ενοχλεί η ανθρώπινη παρουσία.


Το Σπίτι στο Τέλος του Δρόμου

Μια μητέρα και η κόρη της μετακομίζουν σε μια νέα κοινότητα και ανακαλύπτουν ότι δίπλα τους βρίσκεται ένα σπίτι με σκοτεινό παρελθόν. Πριν χρόνια, σε ένα τραγικό περιστατικό, μια ψυχωτική νεαρή κοπέλα δολοφόνησε τους γονείς της. Ενώ οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι η κοπέλα εξαφανίστηκε μετά τη βάναυση δολοφονία, οι νεοαφιχθείσες γυναίκες δεν αργούν να διαπιστώσουν πως η ιστορία του καταραμένου αυτού σπιτιού δεν έχει κλείσει οριστικά...

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στον Μπέρτολ Μπρεχτ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει στις 27 & 28 Απριλίου του 2013 το 3ο Επιστημονικό συνέδριό της, αφιερωμένο αυτή τη φορά στον κορυφαίο μαρξιστή διανοητή, δραματουργό, ποιητή και σκηνοθέτη Μπέρτολτ Μπρεχτ με τίτλο: «Μπέρτολτ Μπρεχτ: “Ελπίζω στους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθούν”».

Ημερολόγια Αμνησίας


Η ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας ως work in progress.
Ακολουθώντας την παράδοση του “diary film” η Στέλλα Θεοδωράκη συνθέτει ένα είδος προσωπικού ντοκιμαντέρ στα χνάρια του Chris Marker, της Agnès Varda και του Jonas Mekas.

Αφιέρωμα: «Οτάρ Ιοσελιάνι: Η ανέμελη ζωή»

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την προβολή τριών ταινιών του Οτάρ Ιοσελιάνι / Otar Iosseliani: «Ήταν ένας τραγουδιστής κότσυφας», «There Was Once a Singing Blackbird» (6/12 & 9/12), «Παστοράλε /Pastorale» (7/12) και «Φυλλοροή» (8/12).

 
back to top

back to top