Μία εύκολη συνταγή για μετά τον κυριακάτικο καφέ


0

Κοτόπουλο Πανε: Συνολικό κόστος περίπου 7€

Χρόνος κατασκευής: 40 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα 
  • 1 Κοτόπουλο ( 1000-1200 γρ.)
  • 2 αυγά
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο τυρί τριμμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 Κουταλιές νερό
  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά το κοτόπουλο . Το βράζετε με νερό και λίγο αλάτι (να μη παραβράσει, περίπου μισή ώρα) , το βγάζετε και το αφήνετε να στραγγίξει. Αν έχει πέτσα πρέπει να τη βγάλετε και να το κόψετε σε 4 μερίδες (καλό είναι να έχετε ζητήσει από το κρεοπώλη να σας το γδάρει και να σας το κόψει σε μερίδες).
  2. Χτυπάτε τα αυγά με 2 κουταλιές νερό. Έχετε σε ξεχωριστό πιάτο τη τριμμένη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα τεμάχια ,τα βουτάτε στο αυγό και κατόπιν στο τυρί, έπειτα πάλι στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά .
  3. Το τηγανίζετε σε καυτό λάδι να ροδίσει από όλες τις πλευρές .
  4. Το σερβίρετε με πουρέ πατάτας η με διάφορες ωμές σαλάτες.

Σημαντική σημείωση: αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να στραγγίξει εντελώς

Πηγή : neopolis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top