Εξαρτημένοι από το αλκοόλ χωρίς να το γνωρίζουν

Εξαρτημένοι από το αλκοόλ χωρίς να το γνωρίζουν


Τρεις στους 4 ανθρώπους πίνουν καθημερινά αλκοόλ πάνω από τις επιτρεπόμενες ποσότητες, ωστόσο δεν συνειδητοποιούν την ποσότητα που καταναλώνουν, όπως κατέδειξε νέα βρετανική μελέτη. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο College London συνέκριναν τις ποσότητες του αλκοόλ που πωλήθηκαν με την ημερήσια κατανάλωση του αλκοόλ από τους πότες στην Μ. Βρετανία.
Από την ανάλυση βρέθηκε ότι υπήρχε ένα σημαντικό έλλειμμα, με σχεδόν το μισά των αλκοολούχων ποτών που πωλούνταν να αγνοούνται σχετικά με τα στοιχεία κατανάλωσης αλκοόλ που δόθηκαν από τους πότες.
Οι περισσότεροι πότες δεν παραδέχονται το γεγονός ότι πίνουν καθώς και τις ποσότητες που καταναλώνουν αγνοώντας ότι μπορεί να έχουν εξαρτηθεί από το αλκοόλ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό European Journal of Public Health, η συνολική κατανάλωση αλκοόλ εβδομαδιαίως ήταν κατά 15% υψηλότερη από ότι πίστευαν οι άνδρες πότες και κατά 11% από ότι πίστευαν αντίστοιχα οι γυναίκες.
"Η μελέτη καταδεικνύει το τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε αυτά που δηλώνουν ότι καταναλώσουν οι πότες και τις πωλήσεις του αλκοόλ στην Μ. Βρετανία, γεγονός που ενδεχομένως να έχει τεράστια επίδραση στην δημόσια υγεία", δήλωσαν οι ερευνητές.
Η ισχύουσα οδηγία για την κατανάλωση αλκοόλ είναι τέσσερις μονάδες για τους άνδρες και τρεις μονάδες για τις γυναίκες ημερησίως,  όπου κάθε μονάδα αντιστοιχεί σε ένα μικρό ποτήρι κρασί και ένα μικρό ποτήρι μπύρα.

Πηγή:news.gr
Επιμέλεια:Θάλεια Χαλεπλίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top