Ιωάννινα: Το δικό του "σπίτι" αποκτά το Τμήμα ΒΕΤ του Πανεπιστημίου


Το καλοκαίρι του 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το «σπίτι» του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ένα έργο που λείπει σήμερα από το εκπαιδευτικό Ίδρυμα της περιοχής με επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

Το κτίριο του ΒΕΤ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ όπου εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2011 με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης δύο ετών.

Με αρκετή καθυστέρηση η σύμβαση εκτέλεσης του έργου μεταξύ του Πανεπιστημίου και του αναδόχου υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο και πλέον τα μηχανήματα έχουν ξεκινήσει εργασίες στο οικόπεδο 3.750 τ.μ., ακριβώς μπροστά από το Μεταβατικό Κτίριο στην Πανεπιστημιούπολη.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα αισιοδοξεί πλέον ότι οι εργασίες θα κυλήσουν ομαλά και το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του Τμήματος, αλλά και στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που αποτελεί στοίχημα όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Ο Πρύτανης του Ιδρύματος Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, σημείωσε την υστέρηση που παρουσιάζει το Τμήμα σε χώρους, καθώς τώρα «φιλοξενείται» σε διάφορες αίθουσες, αμφιθέατρα και γραφεία, αλλά και στις μεγάλες προοπτικές του.

«Το ΒΕΤ είναι από τα νεώτερα Τμήματα του Πανεπιστημίου με καλό ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό, υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικού έργου και μεγάλη συμμετοχή φοιτητών. Εξάλλου, πρόκειται για ένα τμήμα με υψηλή βάση, καθώς έχει αντικείμενα ενδιαφέροντα και σύγχρονα, με προοπτικές απασχόλησης και επαγγελματικής αποκατάστασης. Με την ολοκλήρωση του έργου θα διαθέτει πλέον όλους τους χώρους για να αναπτύξει πλήρως την εκπαιδευτική του δραστηριότητα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό», σημείωσε ο κ. Αλμπάνης.

 

 
back to top

back to top