Κρέας αλόγου και σε προϊόντα που διατίθενται από την «Χούτος Catering»




Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, κατόπιν σχετικών ελέγχων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε DNA αλόγου και στα προϊόντα:
«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,

«Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,

«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013,

«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014

που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα Χαλκιδικής), και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, DNA αλόγου ανιχνεύθηκε και σε προϊόντα που διακινήθηκαν στην Αθήνα, ήτοι:

«Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής). Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ"
Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  και  Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο, που ήδη ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 28ης Φεβρουαρίου 2013.

Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές, για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "ГОВЯДИНа" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν, του οποίου φωτογραφία παρατίθεται, διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).  

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές μπορούν για περισσότερη πληροφόρηση, να επισκέπτονται και την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ


Επιμέλεια : Γιάννης Μανώλογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top