Υλικά:
Για 2-4 άτομα:
Για το κοτόπουλο:
5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
Ανανά χοντροκομμένο
8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
Για την σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος
4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
1 κουταλιές του γλυκού Ζάχαρη
1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
1 τζούρα αλάτι
Για το σερβίρισμα:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση:
Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3 λεπτά κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.
Για το σερβίρισμα:
Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.