Κέικ Με Επικάλυψη Σοκολάτας

keiksok

Υλικά για 4-6 άτομα:
Για το κέικ
250 γραμμάρια ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
1 σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη λιωμένη
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
125 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια σε σκόνη
1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
Για την επικάλυψη
120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Για το κέικ
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Αρχικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε 2 αυγά, τη λιωμένη σοκολάτα, ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι, 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Αλευρώνουμε και αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε το κέικ να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 55 - 60 λεπτά.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο. Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να το σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο τέλος, καλύπτουμε το κέικ με την επικάλυψη.

 
back to top

back to top